Win het boek 'Het Optimale Sportgewicht'!
Waar ben je naar op zoek?
Cycling Vlaanderen gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website beter te maken.
ik ga akkoord
nieuws
18/03

Win het boek 'Het Optimale Sportgewicht'!

Algemeen

Wil jij het boek 'Het Optimale Sportgewicht' winnen?

Ga naar onze Facebookpagina, laat ons weten waarom jij zou moeten winnen en deel het bericht van dit artikel op je tijdlijn! Veel succes!

Wist je dat...

je als lid van Cycling Vlaanderen deze gerechten driemaandelijks kunt nalezen in het Cycling Vlaanderen Magazine? Meld je nu aan en ontvang het volledig gratis in je brievenbus!

TOAST MET RICOTTA EN SINAASAPPEL

10 MINUTEN // PER PERSOON

VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
445 KCAL
62G G KH
18G G E
16G G V


INGREDIËNTEN
6 el ricotta
½ tl vanille-extract
1 dikke snede bruin brood, getoast
1 sinaasappel, geschild en in schijfjes
gesneden
2 tl bloemenhoning
enkele takjes tijm
6 pistachenoten, gehakt


BEREIDING
Meng de ricotta met het vanille-extract.
Smeer het mengsel op de toast.
Versier met de schijfjes sinaasappel.
Besprenkel met honing en versier met
de takjes tijm en de pistachenootjes.

KIPPENGEHAKTBALLETJES IN GEROOSTERDE PAPRIKASAUS

45 MINUTEN // VOOR 4 PERSONEN

VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
585 KCAL
52 G KH
31 G E
28 G V


INGREDIËNTEN
4 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en
in grove stukken gesneden
200 g kerstomaten, gehalveerd
2 sjalotten, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el olie
400 g tomatenblokjes uit blik
2 el harissa
1 tl komijnpoeder
peper en zout
enkele basilicumblaadjes
200 g parelcouscous, gekookt
500 g kippengehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
3 el paneermeel
2 el bladpeterselie, fijngehakt
2 el basilicum, fijngehakt
2 el bieslook, fijngehakt
peper en zout
2 el olijfolie, om te bakken


BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprikastukken
samen met de kerstomaten op een met bakpapier beklede
bakplaat en rooster ze gaar gedurende 30 minuten. Meng
voor de balletjes alle ingrediënten en rol balletjes met
natte handen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de
balletjes hierin bruin en gaar. Fruit ondertussen in een
andere pot de sjalotten samen met de knoflook aan in een
lepel olie en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Snijd de
geroosterde paprika en kerstomaten fijn in de blender,
samen met de harissa, het komijnpoeder, peper en zout.
Voeg dit mengsel toe aan de tomatenblokjes en laat nog
2 minuten verder stoven. Doe de balletjes in de saus en
versier met basilicum.
Serveer met de couscous.

COUSCOUSSALADE MET BLOEMKOOL EN KIKKERERWTEN

1 UUR 15 MINUTEN // VOOR 4 PERSONEN

VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
615 KCAL
81 G KH
18 G E
22 G V


INGREDIËNTEN
1 bloemkool, schoongemaakt
bakspray
2 tl ras el hanout
¼ tl kurkuma
peper en zout
250 g parelcouscous
400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
4 el bladpeterselie, fijngehakt
2 el korianderblaadjes, fijngehakt
2 el munt, fijngehakt
¼ opgelegde citroen, in kleine stukjes gesneden
2 el pijnappelpitten, geroosterd
4 el olijfolie
2 el honing
4 el citroensap
1 tl ras el hanout
¼ tl kurkuma
peper en zout


BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de bloemkool in zijn geheel op een met bakpapier
beklede ovenschotel. Olie hem in met de spray. Meng de
ras el hanout en de kurkuma met peper en zout en strooi
dit mengsel op de bloemkool. Dek af met aluminiumfolie
en zet gedurende 20 minuten in de oven. Haal de folie
weg en zet nog eens 20 minuten in de oven.
Maak de parelcouscous klaar, laat afkoelen en meng
ondertussen alle ingrediënten voor de dressing. Verdeel
de bloemkool in roosjes. Meng de couscous met de
dressing, de kikkererwten, de peterselie, koriander en
munt, de citroen en de pijnappelpitten.

Niet gewonnen? Koop het boek 'Het Optimale Sportgewicht' nu online!

Surf naar de website van Uitgeverij Lannoo en koop het boek voor slechts € 32,50! Gebruik de kortingscode 'cycling' in je winkelmandje en krijg als lid van Cycling Vlaanderen maar liefst 10% korting!